4 δωρεάν προγράμματα για σχεδίαση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων
17-07-23

4 δωρεάν προγράμματα για σχεδίαση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων

Oταν πρόκειται για τη σχεδίαση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων για τα δικά μας projects, το λογισμικό που χρησιμοποιούμε παίζει έναν σημαντικό ρόλο. Είναι εκεί που αναπτύσσουμε τις ιδέες μας, σχεδιάζουμε τα κυκλώματα και εξερευνούμε τις δυνατότητες των ηλεκτρονικών μας συσκευών. 

Στο σημερινό άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε τα καλύτερα δωρεάν λογισμικά σχεδίασης κυκλωμάτων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τα δικά σας ηλεκτρονικά projects.

 

Fritzing: Το Fritzing είναι ένα δημοφιλές λογισμικό σχεδίασης κυκλωμάτων με εύκολο στη χρήση περιβάλλον. Μπορείτε να σχεδιάσετε τα κυκλώματα σας, να τα απεικονίσετε γραφικά και ακόμα να δημιουργήσετε πρωτότυπα πλακέτες εκτύπωσης.

 

KiCad: Το KiCad είναι ένα πλήρες και ισχυρό λογισμικό σχεδίασης κυκλωμάτων που προσφέρει ευέλικτες δυνατότητες για τους μηχανικούς και τους ερασιτέχνες. Μπορείτε να σχεδιάσετε πολύπλοκα κυκλώματα, να δημιουργήσετε πολυστρωματικές πλακέτες εκτύπωσης και ακόμα και να προσομοιώσετε τη συμπεριφορά των κυκλωμάτων σας.

EasyEDA: Το EasyEDA είναι ένα cloud-based λογισμικό σχεδίασης κυκλωμάτων που σας επιτρέπει να σχεδιάσετε και να κοινοποιήσετε τα κυκλώματά σας με άλλους χρήστες. Έχει εύκολο περιβάλλον σχεδίασης και προσφέρει εκτεταμένες βιβλιοθήκες εξαρτημάτων για να επιλέξετε.

Το LTspice είναι ένα πανίσχυρο δωρεάν εργαλείο προσομοίωσης κυκλωμάτων και προσφέρει ακριβείς αποτελέσματα προσομοίωσης. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τον σχεδιασμό και την ανάλυση διαφόρων είδων ηλεκτρονικών κυκλωμάτων.

Αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα δωρεάν λογισμικά σχεδίασης κυκλωμάτων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τα ηλεκτρονικά projects σας. Ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας, μπορείτε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις απαιτήσεις σας. 

Tags Electronics

Χρήσιμα εργαλεία online για web developers & more.