Εφαρμογές διάγνωσης για  δίσκους SSD
19-02-24

Εφαρμογές διάγνωσης για δίσκους SSD

Η χρήση εφαρμογών διάγνωσης και διαχείρισης για δίσκους SSD μας παρέχουν τη δυνατότητα να ελέγχουμε και διαχειρίζωμαστε τους δίσκους SSD, επιτρέποντας στους χρήστες να διατηρούν την απόδοση και την αξιοπιστία των αποθηκευτικών μέσων τους.

Ορισμένοι λόγοι για τους οποίους είναι χρήσιμες αυτές οι εφαρμογές.

Υγεία SSD Οι εφαρμογές παρέχουν πληροφορίες για την υγεία του SSD με βάση τις τεχνολογίες SMART, προειδοποιώντας για πιθανά προβλήματα προτού αυτά εξελιχθούν σε σοβαρά.

Ενημέρωση Firmware Οι εφαρμογές διαχείρισης SSD επιτρέπουν στους χρήστες να ελέγχουν για ενημερώσεις του firmware και να εγκαθιστούν τις νεότερες εκδόσεις, οι οποίες μπορεί να περιέχουν βελτιώσεις απόδοσης και διορθώσεις σφαλμάτων.

Διαχείριση Απόδοσης Οι χρήστες μπορούν να δοκιμάσουν την απόδοση του SSD, να εκτελέσουν δοκιμές και να προσαρμόσουν ρυθμίσεις για βέλτιστη απόδοση.

Ενεργοποίηση TRIM Οι εφαρμογές επιτρέπουν την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της λειτουργίας TRIM, η οποία είναι σημαντική για τη διατήρηση της απόδοσης του SSD.


Η πλειονότητα των μεγάλων εταιρειών που παράγουν SSD παρέχουν τα δικά τους διαγνωστικά εργαλεία για τους δίσκους τους.

Εδώ είναι μερικές εταιρείες και τα διαγνωστικά προγράμματα που προσφέρουν.

Samsung: Samsung Magician - Το Samsung Magician είναι ένα δωρεάν εργαλείο που παρέχει πληροφορίες σχετικά με την απόδοση και την κατάσταση των SSD της Samsung. Επιπλέον, προσφέρει δυνατότητες ενημέρωσης του firmware και διαμόρφωσης του SSD.

Western Digital: WD SSD Dashboard - Η WD παρέχει το δωρεάν εργαλείο WD SSD Dashboard που παρέχει πληροφορίες υγείας του SSD, απόδοσης και άλλες ρυθμίσεις.

Crucial (Micron) Storage Executive - Η Crucial παρέχει το πρόγραμμα Storage Executive για τη διαχείριση των SSD της. Παρέχει εργαλεία διαγνωστικού, ρυθμίσεις ενημέρωσης, και άλλες λειτουργίες.

Intel: Intel SSD Toolbox - Η Intel παρέχει το Intel SSD Toolbox, το οποίο παρέχει πληροφορίες υγείας, εργαλεία ελέγχου απόδοσης, και άλλες χρήσιμες λειτουργίες

.

Εκτος απο τα διαγνωστικά εργαλεία εταιρειών υπάρχουν και δωρεάν εργαλεία που υποστηρίζουν πολλούς κατασκευαστές SSD.

Εδώ είναι μερικά από αυτά

CrystalDiskInfo το CrystalDiskInfo υποστηρίζει πολλούς κατασκευαστές SSD, συμπεριλαμβανομένων των πιο δημοφιλών. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να παρακολουθήσετε την υγεία του SSD σας και άλλες πληροφορίες.

HDDScan: Το HDDScan είναι ένα εργαλείο που υποστηρίζει πολλούς κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένων των SSD. Παρέχει διάφορες δοκιμές απόδοσης και ελέγχου υγείας.

ATTO Disk Benchmark Αν και το ATTO Disk Benchmark είναι περισσότερο γνωστό για τη δοκιμή της ταχύτητας ανάγνωσης/εγγραφής, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για τη γενική επίβλεψη των SSD.


Επι πληρωμή εφαρμογές

Υπάρχουν εφαρμογές που προσφέρουν προηγμένες λειτουργίες για τον έλεγχο και τη διαχείριση SSD . Ανάλογα με τις ανάγκες σας και τον προϋπολογισμό σας, μπορείτε να εξετάσετε τις παρακάτω εφαρμογές.

Hard Disk Sentinel Προσφέρει εκτεταμένη παρακολούθηση, ειδοποιήσεις για πιθανά προβλήματα, καθώς και δοκιμές απόδοσης. Υποστηρίζει πολλούς τύπους δίσκων, συμπεριλαμβανομένων των SSD.

SSDlife Παρέχει αναλυτικές πληροφορίες για την κατάσταση του SSD, προβλέπει τον υπολειπόμενο χρόνο ζωής, και προειδοποιεί για πιθανά προβλήματα.

AIDA64 Το AIDA64 παρέχει εκτενείς πληροφορίες σχετικά με το υλικό του συστήματός σας, συμπεριλαμβανομένων των SSD.

SSD Tweaker Αναλαμβάνει τον έλεγχο και τη βελτιστοποίηση των ρυθμίσεων του SSD σας για βέλτιστη απόδοση.

Για τη χρήση αυτών των εργαλείων, μπορείτε να επισκεφτείτε τις επίσημες ιστοσελίδες των κατασκευαστών, Επίσης, θα πρέπει να ελέγξετε τη συμβατότητα με το συγκεκριμένο μοντέλο SSD που έχετε.


Tags Software

Χρήσιμα εργαλεία online για web developers & more.