Ρεκόρ επισκεψιμότητας για το ChatGPT μετά την κυκλοφορία των νέων λειτουργιών

23-05-24

Το ChatGPT σπάει καθημερινά ρεκόρ επισκεψιμότητας από τότε που κυκλοφόρησε πρόσφατα νέες δυνατότητες, σύμφωνα με το Similarweb.

Μετά την αποκάλυψη του νέου μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης του OpenAI, το GPT-4o, την περασμένη εβδομάδα, ο ιστότοπος ChatGPT έλαβε πάνω από 100 εκατομμύρια επισκέψεις τις δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση, σύμφωνα με το SimilarWeb. Ο ιστότοπος για το chatbot βρίσκεται στην πορεία «να καταγράψει πολύ περισσότερες από 2 δισεκατομμύρια επισκέψεις αυτόν τον μήνα, ξεπερνώντας το προηγούμενο ανώτατο όριο των 1,8 δισεκατομμυρίων τον Μάιο του 2023», με βάση τα δεδομένα επισκεψιμότητας από τις πρώτες 17 ημέρες του Μαΐου.

«Για τις πρώτες 17 ημέρες του Μαΐου, η επισκεψιμότητα ήταν κατά μέσο όρο 17,8 εκατομμύρια ημερήσιες επισκέψεις. Εάν συνεχιστεί σε αυτό το επίπεδο, το μηνιαίο σύνολο θα ήταν 2,3 δισεκατομμύρια επισκέψεις», ανέφερε το SimilarWeb. «Το προηγούμενο μηνιαίο ρεκόρ ήταν 1,8 δισεκατομμύρια επισκέψεις τον Μάιο του 2023. Ακόμα κι αν η κίνηση επιβραδύνεται τις τελευταίες εβδομάδες του μήνα, συνολικά περισσότερες από 2 δισεκατομμύρια επισκέψεις φαίνεται πιθανό».

Η Διευθύντρια Τεχνολογίας του OpenAI, Mira Murati, δήλωσε ότι το GPT-4o έχει «νοημοσύνη επιπέδου GPT-4», ωστόσο, είναι ταχύτερο και βελτιώνει τις ικανότητες του συστήματος σε κείμενο, όραση και ήχο.

«Αυτό πραγματικά μετατοπίζει το παράδειγμα προς το μέλλον της συνεργασίας, όπου αυτή η αλληλεπίδραση γίνεται πολύ πιο φυσική και πολύ, πολύ πιο εύκολη», είπε η Murati.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του OpenAI, Sam Altman, δήλωσε επίσης ότι το νέο μοντέλο θα είναι προσβάσιμο σε όλους τους χρήστες του ChatGPT AI chatbot, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που το χρησιμοποιούν δωρεάν, σε μια ανάρτηση στην κοινωνική πλατφόρμα X.


Πηγή: https://thehill.com/

Tags News

Χρήσιμα εργαλεία online για web developers & more.