Κυκλοφόρησε το νέο Raspberry Pi OS 2022
02-10-22

Κυκλοφόρησε το νέο Raspberry Pi OS 2022

Οι λάτρεις του Raspberry Pi θα μπορούν σύντομα να χρησιμοποιούν το ενημερωμένο λειτουργικό σύστημα, το οποίο φαίνεται να προσφέρει σημαντικές ενημερώσεις σε διάφορους τομείς σε αυτήν την εξαιρετικά προσαρμόσιμη υπολογιστική συσκευή.
Η τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος που βασίζεται στο Debian φέρνει αλλαγές στην λειτουργία της κάμερας και καλύτερα εργαλεία για να σας βοηθήσει να μετατρέψουμε το Raspberry Pi μας σε σημείο ασύρματης πρόσβασης. 
Όπως πάντα, υπάρχουν πολλές άλλες αναβαθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας ολόκληρης σειράς μικρότερων βελτιώσεων.

Όσοι ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν τις συσκευές τους Pi για τη δημιουργία WAP, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο εύκολα επεξεργαζόμενος τύπος αρχείου «dhcphd» για τη διαχείριση δικτύων θα αντικατασταθεί από την εφαρμογή NetworkManager, η οποία χρησιμοποιείται ήδη από άλλες διανομές Linux . Προς το παρόν, το 'dhcphd' παραμένει, αλλά είναι πιθανό το NetworkManager να γίνει το προεπιλεγμένο εργαλείο στο μέλλον.

Το NetworkManager είναι γνωστό για τη σύνδεσή του σε δίκτυα με κρυφά SSID, η οποία είναι ευκολότερη από το αντίστοιχο «dhcphd» και εξομαλύνει επίσης τη διαδικασία αντιμετώπισης των VPN.
Όσον αφορά τη PiCamera έχει αντικατασταθεί με τη βιβλιοθήκη PiCamera2 Python. Οι αναφορές υποδεικνύουν ότι αυτό θα πρέπει να είναι πιο εύκολο στη χρήση, ωστόσο η βιβλιοθήκη libcamera θα εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη για οποιονδήποτε θέλει να χρησιμοποιήσει τη λειτουργία  εντολών μέσω του τερματικού.
 
 Η δυνατότητα πρόσβασης σε μενού Wi-Fi και Bluetooth χωρίς ποντίκι παραμένει βασική λειτουργία.
Πλήρεις λεπτομέρειες για όλες τις αλλαγές μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του Raspberry Pi, όπου μπορείτε να κάνετε λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσης για εγκατάσταση σε μια συμβατή συσκευή Pi.

Tags Hardware

Χρήσιμα εργαλεία online για web developers & more.