Η Google επεκτείνει το σύστημα ανίχνευσης πυρκαγιάς AI σε 15 χώρες
08-08-24

Η Google επεκτείνει το σύστημα ανίχνευσης πυρκαγιάς AI σε 15 χώρες

Η Google έχει επεκτείνει το εργαλείο ανίχνευσης πυρκαγιάς που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη σε 15 νέες χώρες σε όλη την Ευρώπη και την Αφρική. Αυτό το προηγμένο εργαλείο παρέχει λεπτομερή παρακολούθηση ορίων πυρκαγιάς μέσω της Αναζήτησης Google, των Χαρτών και των ειδοποιήσεων push.

Οι χώρες που συμπεριλήφθηκαν πρόσφατα είναι η Ανδόρα, η Βοσνία & Ερζεγοβίνη, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία, η Κένυα, η Κροατία, η Κύπρος, το Μαυροβούνιο, το Μονακό, η Πορτογαλία, η Ρουάντα, η Σλοβενία ​​και η Τουρκία. Αυτή η υπηρεσία, η οποία ήταν ήδη διαθέσιμη στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Βραζιλία, την Αργεντινή, τη Χιλή και το Μεξικό, αξιοποιεί πολλαπλές πηγές δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων δορυφορικών εικόνων, για τη βελτίωση της παρακολούθησης πυρκαγιών.

Το μοντέλο παρακολούθησης πυρκαγιάς AI της Google ενσωματώνει διάφορα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων δορυφορικών εικόνων και προηγούμενων μετρήσεων ουλής πυρκαγιάς, για να χαρτογραφήσει με ακρίβεια τα όρια πυρκαγιάς. Πρόσθετα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης επαληθεύουν περαιτέρω την ύπαρξη πυρκαγιών, παρέχοντας πιο ακριβή οριοθέτηση από τις δορυφορικές εικόνες μόνο.

Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της Google για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης για να βοηθήσει τις κοινότητες σε όλο τον κόσμο να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή και τους σχετικούς κινδύνους. Η Google συνεχίζει να βελτιώνει τα μοντέλα της και στοχεύει να επεκτείνει αυτήν την κρίσιμη υπηρεσία σε περισσότερες χώρες, διασφαλίζοντας ότι οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε ζωτικής σημασίας πληροφορίες όταν έχει μεγαλύτερη σημασία.

Σε πρόσφατες προσπάθειες, η Google έχει χαρτογραφήσει περισσότερες από 40 πυρκαγιές στη νότια Ευρώπη. Αυτά τα όρια πυρκαγιάς εμφανίζονται στην Αναζήτηση και στους Χάρτες Google και οι χρήστες μπορούν επίσης να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για κοντινές πυρκαγιές. Αυτή η υπηρεσία αποδείχθηκε ανεκτίμητη στις αρχές Ιουλίου, όταν περίπου 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν πρόσβαση στις πληροφορίες της Google σχετικά με τις πυρκαγιές μετά από κρούσματα στην Ευρώπη και την Αφρική.

Το εργαλείο προειδοποίησης πυρκαγιάς είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο τόσο για τους κατοίκους της περιοχής όσο και για τους τουρίστες, προσφέροντας έγκαιρες πληροφορίες στη γλώσσα που προτιμά ο χρήστης. Εμφανίζεται επίσης στη λειτουργία πλοήγησης των Χαρτών Google, βοηθώντας τους ταξιδιώτες να αποφεύγουν διαδρομές που επηρεάζονται από τις πυρκαγιές.


Tags News

Χρήσιμα εργαλεία online για web developers & more.