Το Chrome αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο εντοπίζει και σας προειδοποιεί για μη ασφαλείς ιστότοπους
17-03-24

Το Chrome αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο εντοπίζει και σας προειδοποιεί για μη ασφαλείς ιστότοπους

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Ασφαλούς περιήγησής της στο Chrome, η οποία θα κάνει την υπηρεσία να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο ελέγχοντας μια λίστα από την πλευρά του διακομιστή — όλα αυτά χωρίς να μοιράζεστε τις συνήθειες περιήγησής σας με την Google.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι αυτό το νέο σύστημα διακομιστή μπορεί να πιάσει έως και 25% περισσότερες επιθέσεις phishing από τη χρήση τοπικών λιστών. Αυτές οι τοπικές λίστες έχουν επίσης αυξηθεί σε μέγεθος, επιβαρύνοντας περισσότερο τα μηχανήματα χαμηλού επιπέδου και τις συνδέσεις χαμηλού εύρους ζώνης.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο εξελίσσονται συνεχώς και μερικές φορές η διαφορά μεταξύ του επιτυχούς εντοπισμού μιας απειλής ή όχι είναι θέμα λεπτών. Για να συμβαδίσουμε με τον αυξανόμενο ρυθμό των χάκερ, προσφέρουμε προστασία διευθύνσεων URL σε πραγματικό χρόνο που διατηρούν το απόρρητο στην Ασφαλή περιήγηση Google για οποιονδήποτε χρησιμοποιεί το Chrome σε επιτραπέζιους υπολογιστές ή iOS. Επιπλέον, εισάγουμε νέες προστασίες με κωδικό πρόσβασης στο Chrome για iOS ως έναν άλλο τρόπο για να σας βοηθήσουμε να περιηγηθείτε με ασφάλεια στον ιστό.

Προστασία σε πραγματικό χρόνο μέσω της Ασφαλούς περιήγησης

Η Ασφαλής περιήγηση προστατεύει ήδη περισσότερες από 5 δισεκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως, προστατεύοντας από το ηλεκτρονικό ψάρεμα, το κακόβουλο λογισμικό, το ανεπιθύμητο λογισμικό και άλλα. Στην πραγματικότητα, η Ασφαλής περιήγηση αξιολογεί περισσότερες από 10 δισεκατομμύρια διευθύνσεις URL και αρχεία κάθε μέρα, εμφανίζοντας περισσότερες από 3 εκατομμύρια προειδοποιήσεις χρηστών για πιθανές απειλές.

Προηγουμένως, η τυπική λειτουργία προστασίας της Ασφαλούς περιήγησης χρησιμοποιούσε μια λίστα που ήταν αποθηκευμένη στη συσκευή σας για να ελέγξει εάν ένας ιστότοπος ή ένα αρχείο ήταν γνωστό ότι είναι δυνητικά επικίνδυνο. Αυτή η λίστα ενημερώνεται κάθε 30 έως 60 λεπτά — αλλά διαπιστώσαμε ότι ο μέσος κακόβουλος ιστότοπος υπάρχει στην πραγματικότητα για λιγότερο από 10 λεπτά.

Έτσι, τώρα, η τυπική λειτουργία προστασίας για το Chrome σε επιτραπέζιους υπολογιστές και iOS θα ελέγχει τους ιστότοπους έναντι της λίστας γνωστών κακών ιστότοπων από την πλευρά του διακομιστή της Google σε πραγματικό χρόνο. Εάν υποπτευόμαστε ότι ένας ιστότοπος ενέχει κίνδυνο για εσάς ή τη συσκευή σας, θα δείτε μια προειδοποίηση με περισσότερες πληροφορίες. Ελέγχοντας ιστότοπους σε πραγματικό χρόνο, αναμένουμε να αποκλείσουμε 25% περισσότερες απόπειρες ηλεκτρονικού ψαρέματος.

Σελίδα προειδοποίησης Ασφαλούς περιήγησης που δηλώνει ότι προσπαθείτε να επισκεφτείτε έναν δυνητικά επικίνδυνο ιστότοπο.

Συνεχίστε με προσοχή όταν δείτε αυτήν την προειδοποίηση από την Ασφαλή περιήγηση.

Η νέα δυνατότητα - που θα κυκλοφορήσει και στο Android αργότερα αυτόν τον μήνα - χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση και άλλες τεχνικές βελτίωσης του απορρήτου για να διασφαλίσει ότι κανείς, συμπεριλαμβανομένης της Google, δεν γνωρίζει τον ιστότοπο που επισκέπτεστε. Αν και αυτό απαιτεί κάποια επιπλέον ιπποδύναμη από το πρόγραμμα περιήγησης, έχουμε εργαστεί για να διασφαλίσουμε ότι η εμπειρία σας παραμένει ομαλή και γρήγορη.

Εάν θέλετε ακόμη περισσότερη προστασία, μπορείτε πάντα να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Ενισχυμένης προστασίας της Ασφαλούς περιήγησης, η οποία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να αποκλείει επιθέσεις, παρέχει βαθιές σαρώσεις αρχείων και προσφέρει επιπλέον προστασία από κακόβουλες επεκτάσεις του Chrome.

Ενημερώσεις στον Έλεγχο κωδικού πρόσβασης

Ο Έλεγχος κωδικού πρόσβασης στο iOS έλαβε επίσης πρόσφατα μια ενημέρωση: Τώρα, εκτός από την επισήμανση των παραβιασμένων κωδικών πρόσβασης, θα επισημαίνει και αδύναμους και επαναχρησιμοποιημένους κωδικούς πρόσβασης. Το Chrome θα εμφανίζει μια ειδοποίηση κάθε φορά που εντοπίζει πρόβλημα με έναν κωδικό πρόσβασης που έχετε εισαγάγει, αλλά μπορείτε να ελέγξετε τους κωδικούς πρόσβασής σας ανά πάσα στιγμή μεταβαίνοντας στον Έλεγχο ασφαλείας στις Ρυθμίσεις του Chrome.

Σελίδα ελέγχου κωδικού πρόσβασης με πληροφορίες σχετικά με παραβιασμένους, επαναχρησιμοποιούμενους και αδύναμους κωδικούς πρόσβασης

Ελέγξτε τους αδύναμους και επαναχρησιμοποιημένους κωδικούς πρόσβασης με τον Έλεγχο κωδικού πρόσβασης.

Tags News

Χρήσιμα εργαλεία online για web developers & more.