Η Western Digital σχεδιάζει να κυκλοφορήσει την πρώτη κάρτα SD 4 TB το επόμενο έτος
18-04-24

Η Western Digital σχεδιάζει να κυκλοφορήσει την πρώτη κάρτα SD 4 TB το επόμενο έτος

Η Western Digital θα κυκλοφορήσει την κάρτα SD, η οποία ακολουθεί το πρότυπο Secure Digital Ultra Capacity (SDUC) της SD Association, με την επωνυμία SanDisk και θα την προωθήσει σε "σύνθετες ροές εργασιών μέσων και ψυχαγωγίας", όπως αυτές που περιλαμβάνουν κάμερες και φορητούς υπολογιστές που χρησιμοποιούν υψηλής ανάλυσης βίντεο με υψηλούς ρυθμούς καρέ, ανέφερε η ανακοίνωση.

Η ευρύχωρη κάρτα θα χρησιμοποιεί τη διεπαφή διαύλου Ultra High Speed-1 (UHS-1), υποστηρίζοντας μέγιστες θεωρητικές ταχύτητες μεταφοράς έως και 104 MB ανά δευτερόλεπτο. Θα υποστηρίζει ελάχιστες ταχύτητες εγγραφής 10 MB/s, ανέφερε η AnandTech . Οι ελάχιστες διαδοχικές ταχύτητες εγγραφής αναμένεται να φτάσουν τα 30 MB/s, ανέφερε η δημοσίευση.

Με αυτές τις προδιαγραφές, η επερχόμενη κάρτα SD θα πρέπει να μπορεί να ταιριάζει σε μορφές βίντεο που απαιτούν αποθήκευση, συμπεριλαμβανομένου του 8K, αν και η κάρτα δεν θα είναι αρκετά γρήγορη για να υποστηρίζει ακατέργαστη, ασυμπίεστη εγγραφή βίντεο 8K. Αυτό εξηγεί γιατί η Western Digital προβαίνει αρχικά σε προεπισκόπηση της προσφοράς στην ετήσια εκδήλωση της Εθνικής Ένωσης Ραδιοτηλεοπτικών Υπηρεσιών για επαγγελματίες ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και μέσων ενημέρωσης, η οποία ξεκινά αύριο στο Λας Βέγκας.

«Οι συμμετέχοντες θα λάβουν μια προεπισκόπηση της πλήρους χωρητικότητας της κάρτας SD 4 TB και θα μάθουν περισσότερα για το πώς θα επεκτείνει τις δημιουργικές δυνατότητες για κάμερες και φορητούς υπολογιστές», δήλωσε η Western Digital.

Ας ελπίσουμε ότι η Western Digital θα παράσχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κάρτα SD στην εκδήλωση, καθώς η ανακοίνωση αυτής της εβδομάδας δεν περιελάμβανε περισσότερες λεπτομέρειες, όπως τον τύπο NAND που θα χρησιμοποιήσει η κάρτα ή αν θα υποστηρίζει την DDR200/DDR208 που δημιουργήθηκε από τη SanDisk. λειτουργία, η οποία θα μπορούσε να επιτρέψει υψηλότερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως και 170 MB/s (αλλά μόνο με έναν κεντρικό υπολογιστή που υποστηρίζει αυτήν τη λειτουργία).


Η Western Digital δεν είπε πόσο θα κοστίζει η κάρτα SD, αλλά με τις προηγμένες δυνατότητές της και το στοχευμένο κοινό επαγγελματιών δημιουργών, η προσφορά πιθανότατα θα έχει premium τιμολόγηση. Η κάρτα SanDisk Extreme Pro SDXC UHS-I 1 TB έχει επί του παρόντος MSRP 140 $.

Η ανακοίνωση της WD έρχεται έξι χρόνια αφότου η SD Association, η οποία γράφει πρότυπα SD, ανακοίνωσε το πρότυπο SDUC που αύξησε τη μέγιστη δυνατή χωρητικότητα για κάρτες SD από 2TB σε 128TB. Όπως συμβαίνει με πολλές εκδόσεις νέων προτύπων, ορισμένοι ήταν πρόθυμοι να πιστέψουν ότι " οι κάρτες SD θα μπορούσαν σύντομα να χωρέσουν 128 TB αποθήκευσης ." Αλλά με τα 4 TB να μην αναμένεται να φτάσουν μέχρι το 2025 (υποθέτοντας ότι δεν υπάρχουν καθυστερήσεις), το "σύντομα", ακόμη και σήμερα, δεν είναι ρεαλιστικό. Το πρότυπο του 2018 έκανε μόνο τέτοιες δυνατότητες. Εκείνη την εποχή, οι μέγιστες θεωρητικές χωρητικότητες για μια κάρτα SD ήταν 2 TB για περίπου εννέα χρόνια, αλλά οι πιο ευρύχωρες κάρτες SD που ήταν πραγματικά διαθέσιμες για αγορά εκείνη την εποχή ήταν 512 GB.

Σήμερα, οι κάρτες SD με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα που είναι άμεσα διαθέσιμες είναι 1 TB (η Western Digital ανακοίνωσε επίσης αυτή την εβδομάδα σχέδια για την κυκλοφορία μιας κάρτας μνήμης SanDisk Extreme Pro SDXC UHS-I 2 TB σε απροσδιόριστη ημερομηνία), ενώ οι κάρτες microSD 2 TB έγιναν διαθέσιμες μόνο φέτος .

Με την ανακοίνωση της Western Digital, η βιομηχανία πλησιάζει τις μέγιστες δυνατότητες των καρτών SD. Για επαγγελματίες με ανάγκες υψηλής αποθήκευσης, αυτά είναι συναρπαστικά νέα, καθώς η πιο ικανή τεχνολογία ανοίγει περισσότερες δυνατότητες, όπως η εργασία με μέσα υψηλής ανάλυσης.

Ωστόσο, η ανακοίνωση της Western Digital έρχεται επίσης καθώς η φήμη της SanDisk για αξιόπιστη αποθήκευση αμφισβητείται σοβαρά από επαγγελματίες και μακροχρόνιους πελάτες. Υπάρχουν πολλές αγωγές σχετικά με τους φορητούς SSD της SanDisk Extreme που φέρεται να αποτυγχάνουν απροσδόκητα. Αυτές οι υποτιθέμενες αποτυχίες, σε συνδυασμό με την απογοήτευση για την περιορισμένη ανταπόκριση της Western Digital στις αναφερόμενες απώλειες δεδομένων, θα μπορούσαν να αναγκάσουν επαγγελματίες με κρίσιμες ανάγκες αποθήκευσης να περιμένουν μια άλλη επωνυμία να κάνει το άλμα στα 4 TB.


Πηγή: arstechnica.com

Tags News Hardware

Χρήσιμα εργαλεία online για web developers & more.